Ghid Turistic Grecia

Insulele Greciei

Insulele GrecieiInsulele sunt caracteristica morfologica principala a Greciei si o parte integrala a civilizatiei si traditiei tarii. Teritoriul grecesc cuprinde 6000 de insule si ostroave imprastiate prin Marea Egee si Marea Ionica, un adevarat fenomen de pe continentul European, din aceste insule 227 sunt locuite.

Arhipelagul grecesc ocupa 7500 kilometri din totalul coastei, oferind un piesaj foarte diversificat: plaje intinse pe multi kilometri, golfuri si golfulete adapostite, intinderi aurii ale dunelor de nisip, plaje cu pietricele, pesteri de coasta cu stanci abrupte, nisip negru tipic solului vulcanic. Multor plaje le-a fost acordat steagul albastru din cadrul programului Steaguri Albastre ale Europei.

In afara de inot, se pot practica scufundari, schi nautic si windsurfing. Ele sunt leaganul unora dintre cele mai antice si prospere civilizatii europene (civilizatia Cycladica si Minoana etc), insulele sunt pline de situri arheologice unice, o mostenire remarcabila arheologica, veche de secole, traditii locale fascinante ale unui trecut cultural.

In plus, 58,5% din locurile de cazare din tara si 62,6% din paturile hotelurilor se gasesc pe aceste insule. Toate cele de mai sus, combinate cu un climat ideal, siguranta apelor grecesti si distantele mici dintre coasta si port, au dat insulelor o popularitate printre greci si printre vizitatorii straini.

Majoritatea insulelelor se afla in Marea Egee si sunt impartite in sapte grupe (de la nord catre sud):

Insulele Egeei de nord vest: Agios Efstratios, Thasos, Ikaria, Lesvos, Limnos, Inousses, Samos, Samothrace, Chios, Psara.
Sporade: Alonissos, Skiathos, Skopelos, Skyros

 

Evia

Insulele Argo-Saronic: Angistri, Aegina, Poros, Salamina, Spetses, Hydra si zona de coasta a Methanei.

Cicladele: O grupa de 56 de insule, cele mai importante Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Delos, Ios, Kea, Kimolos, Kythnos, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Serifos, Sikinos, Sifnos, Syros, Tinos, Folegandros, de asemeni si “Minor Ciclades”, care cuprinde Donousa, Irakleia, Koufonisia and Schinoussa.

Dodecaneze: Astypalaia, Kalymnos, Karpathos, Kasos, Kastelorizo, Kos, Lipsi, Leros, Nisyros, Patmos, Rhodes, Symi, Tilos, Halki.

Creta

Marea Ionica are o singura grupa de insule:

Insulele Ionice: Zakynthos, Ithaca, Corfu, Cephallonia, Lefkada, Paxi, Antipaxi, Ereikoussa, Mathraki, Meganissi, Othoni, Strofades.

Aceste insule, impreuna cu Kythira, care este totusi separata de restul, vizavi de Peloponnese de sud (Lakonia), dar si invecinate cu Anikythira, ele constitutie Eptannissa.

 

 

Rezervari Online

    super oferte pentru Early Booking !!!
RCA-Ieftin

Ultimele Comentarii

Online

Avem 21 vizitatori online