Ghid Turistic Grecia

Santorini

SantoriniNu este o alta insula asemenea ei. Aceasta capitala Minoica a fost decimata de vulcanul sau cu 3500 de ani în urmă, care a condus la teoria sustinuta de multi arheologii cum ca ar putea să fi locul civilizatiei pierdute, Atlantida.
Santorini datoreaza acestui cataclism, forma arcuita a plajelor precum si faimosul sau nisip negru. Caldera, un crater de şapte mile închis de cele două componente in forma de semilună, este caracteristica a parte a portului din Santorini. Acest crater "Caldera" s-a format in urma epuizarii eruptiei vulcanice, muntele vulcanic prabusindu-se in golul lasat sub acesta de catre eruptie.

Apusul de soare peste Caldera este un spectacol noapte de noapte, care este însoţit de o atmosfera de sarbatoare la terasele de pe faleza.

Daca te gandesti la mersul pe jos catre capitala Thira, vei avea nevoie de putin antrenament, aceasta fiind cocoţata pe o stâncă, si vei fi nevoit sa urci aproape 600 de trepte (ca alternativa, prinde un taxi, o maşină de cablu sau un catâr).
Asezarea este foarte superba si foarte rasfatata in turism.

Majoritatea plajelor din Santorini, după cum sa menţionat, au nisip negru şi sunt concentrate în partea de est şi sud.
Kamari este principala plaja, aceasta fiind cea mai vizitata si chiar sufocata de turisti. Cea mai linistita zona se afla in partea de nord-est, până la plaja Baxedes, chiar în afara Oia, pentru a evita mulţimile de turisti.

Hoteluri Santorini    |    • Restaurante in Santorini    |    • Galerie Foto Santorini

 

Rezervari Online

    super oferte pentru Early Booking !!!
RCA-Ieftin

Ultimele Comentarii

Online

Avem 16 vizitatori online